Prostředí cestovního ruchu - návštěvníci galerie, zámku a hradu Klenová - Hřebcová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Klenová se nalézá ve stínu hlavních turistických zajímavostí. V této lokalitě se nachází dvě výrazné atraktivity: historický areál a galerie moderního umění. Cílem práce bylo vzájemné srovnání významu lokalizace dvou výrazných atraktivit cestovního ruchu v jediném místě, a to s ohledem na jejich využití v cestovním ruchu. Pomocí analýz byli porovnáváni návštěvníci obou atraktivit střetávající se v jediném prostoru. Dále byli identifikovány střety zájmů a nedostatky v současném využívání místa, plynoucí z koexistence více atraktivit na této lokalitě. Následně byli vypracovány návrhy opatření optimalizujících využití lokality, z nichž byla, jako hlavní návrh, vybrána nová trasa po hradě Klenová.
Environment of tourism - visitors of art gallery, castle and chateau Klenová
Keywords: hrad; zámek; galerie; návštěvník; trasa; castle; chateau; gallery; visitor; guide way