Kriminalita spojená s OPL - Leština, Pavel (Jihočeská univerzita, 2007)
Kriminalita obecně charakterizuje kvalitu, respektive nekvalitu sociálního prostředí. Významnou měrou se do národních, ale i světových statistik promítají údaje, které jsou spojeny s drogami. Názory, které si společnost utváří ve spojitosti s touto problematikou, bývají často ovlivněny zkreslenými a neplnohodnotnými informacemi a dokonce, k velkému neštěstí, jsou namísto protidrogových, prodrogové. Drogy a kriminalita ''kráčejí ruku v ruce'' naší společností a zatěžují ji po všech stránkách.Tato práce se ve své výzkumné části nevěnuje přímo bazálním informacím, které utvářejí hlavní jádro znalostí o drogách, ale spíše zasahuje do oblastí, které společně se základními znalostmi utvářejí celistvé penzum takových zdrojů, které formují významný okruh informací spjatý s drogami.
Criminality connected with narcotic-psychotropic substances
Keywords: OPL; kriminalita; drogy; prevence; liberalizace; represe; narcotic-psychotropic substances; criminality; drugs; prevention; liberalization; repression