Řízení veřejných služeb ve zvolené obci - Liška, Marek (Jihočeská univerzita, 2018)
Řízení města v oblasti veřejných služeb je klíčové pro jeho další rozvoj. Dnes je každý uživatelem některé veřejné služby a požaduje maximální komfort. Často jsou indikátorem spokojenosti obyvatel a předpokladem pro jeho růst. Musí být dobře nastaveny a hospodárně využity. Bakalářská práce je zaměřena na analýzu veřejných služeb ve městě Prachatice. V práci je zpracována analýza místních podmínek a struktura poskytování veřejných služeb, včetně jejich produkce a financování. Ze získaných dostupných dat je možné zjistit, jak jsou služby využívány k potřebám občanů. Na základě výsledků analýzy jsou předloženy návrhy na zlepšení kvality veřejných služeb vzhledem k potřebám obyvatel obce do budoucna.
Service Management in a Selected Municipality
Keywords: veřejné služby; efektivnost; financování; veřejný sektor; analýza; obec; public services; efficiency; financing; public sector; analysis; municipality