Rozbor moderních metod řízení se zaměřením na možnosti implementace outsourcingu ve vybraném subjektu - Michková, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Celá společnost se neustále mění. Mění se úkoly i způsoby realizace prací, charakter ekonomických subjektů i podnikání. Proto je pro všechny subjekty stále důležitější využívání moderních metod řízení. Stanovit si, jaké činnosti jsou pro daný podnik prioritou a jaké pouze podpůrné, je jednou ze základních myšlenek a podmínek facility managementu. Způsob zabezpečení doprovodných činností subjektu mimopodnikovými organizacemi se nazývá outsourcing. Jeho využitím je možné specializovat se na prioritní cíle každé společnosti a současně snížit náklady na realizaci podpůrných procesů.
The analysis of modern methods of controlling focused on possibilities to implement outsourcing in chosen subjects
Keywords: Outsourcing; facility management; knowledge management; informační management; moderní metody řízení; implementace; podnikatelský subjekt.; Outsourcing; facility management; knowlede management; informative management; modern methods of controlling; impementation; entrepreneurial subjekt.