Návrh souboru výrobků a metodik v pracovních činnostech pro žáky na 2. stupni ZŠ v oblasti ručního obrábění dřeva - Boňko, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Ve své diplomové práci "Návrh souboru výrobků a metodik v pracovních činnostech pro žáky na 2. stupni ZŠ v oblasti ručního obrábění dřeva" se zabývám náměty pro pracovní činnost na 2. stupni. Práci jsem rozdělila na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se zabývám technickou výchovou na ZŠ, BOZP, charakteristikou dřeva a na konci se věnuji popisu jednotlivých nástrojů pro práci se dřevem. V praktické části jsem uvedla pět námětů ze dřeva a postup výroby. Také jsem provedla dotazníkové šetření mezi pedagogy, zajímalo mne především, jak se na vybrané výrobky dívají, zda by je využili ve výuce pro své žáky, jsou-li vhodně zvolené pro žáky 2. stupně a jestli je srozumitelný popis postupu.
Design of a set of products and methodologies in activities at the 2nd grade of elementary school pupils in the field of manual woodworking
Keywords: Práce se dřevem; výrobky; bezpečnost; pracovní činnost; technika; materiál; nástroje.; Work with wood; products; safety; working activities; technology; material; tools.