Uplatnění metod štíhlé výroby ve vybraném podniku - Bínová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářskou práci tvoří dvě části literární rešerše a vlastní práce. Literární rešerše vysvětluje čtenáři problematiku týkající se situace automobilového průmyslu a štíhlé výroby. Tématika ohledně situace automobilového průmyslu pojednává o počtu automobilů v ČR a ve světě. Dále je vysvětlen termín štíhlá výroba a vybrané metody, vysvětlující rozdíl mezi postupným zlepšováním a zlepšováním skokem. Vlastní práci tvoří kapitoly ohledně charakteristiky podniku, struktuře výroby a plánování, výrobním procesu vybrané skupiny výrobků, materiálového toku výrobků a odhadování ztrát, tvorbu přidané hodnoty a navrhuje možná zlepšení.Vše je aplikováno na podniku ŠKODA AUTO a. s., u které je analyzována jeho činnost za kalendářní rok 2012. Zjištění potřebných informací ohledně chodu podniku proběhlo nastudování výroční zprávy podniku, internetových stránek a komunikace s vedoucími pracovníky včetně prohlídky musea a chodu podniku.
Applying lean produktion in the selected company
Keywords: automobilový průmysl; štíhlá výroba; J-I-T; Kanban; zlepšování; Supermarket; princip tlaku a tahu; výroba; výrobní systém; škoda auto; a. s.; strategie; výrobní proces; materiálový tok; logistika; ztráty; přidaná hodnota; automotive industry; lean manufacturing; JIT; Kanban; improvement; Supermarket; the principle of pressure and tension; manufacturing; production system; Skoda Auto; as; strategy; manufacturing process; material flow; logistics; loss; value added