Způsoby financování s využitím úvěrových finančních instrumentů - Pulcová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé diplomové práce je porovnat rozdílný způsob financování prostřednictvím úvěrů v ČR a sousedním Rakousku a poskytnout tím potenciálním zájemcům o úvěr ucelený přehled a srovnání informací usnadňující jejich rozhodování v uskutečňování podnikatelského záměru. Jeden z několika důvodů výběru tohoto tématu mé diplomové práce je bezesporu skutečnost, že se jedná o ''živou'' tématiku a zajímavou finanční oblast, která je neustále v pohybu a vývoji. Financování prostřednictvím úvěrů je utvářeno v souladu s ekonomickou situací a vyspělostí určitého státu, v našem případě Rakouska a České republiky. I přesto, že členění úvěrových obchodů probíhá na stejném principu a vychází ze stejných konstrukcí, je z aplikace na konkrétní úvěrový případ možné vypozorovat někdy méně či více rozdílné postupy.
Forms of financing credit instruments
Keywords: financování; uchazeči o úvěr; rating; srovnání; zisk; investiční obchody; financing; credit applicants; benchmark; margin; investment transaction