Přírodní zajímavosti okolí Klatov a jejich využití v přírodovědném učivu na 1. stupni ZŠ - Kličková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na využití regionálních zajímavostí. Obsahuje zpracování přírodovědně orientovaných témat ve výuce na 1. stupni ZŠ. Práce je určena především pro žáky 4. a 5. ročníků. Její součástí jsou dvě exkurze, dvě vycházky a dvě vyučovací hodiny. K navrženým aktivitám jsou připravené pracovní listy s úkoly.
Natural interests of Klatovy and its surroundings and how can we use it for teaching biology at the first grade of primary school
Keywords: přírodní zajímavosti okolí Klatov; přírodovědné učivo; exkurze; vycházky; ukázkové hodiny; natural interests of Klatovy; teaching biology; excursions; walks; exemplary lessons