Použití mikrosatelitních markerů u populací entomopatogenních hlístic rodu Steinernema - Rašková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Genetická analýza 335 vzorků entomopatogenních hlístic druhu Steinernema affine, která byla provedena použitím 9 mikrosatelitních lokusů. Dále na těchto vzorcích byly provedeny statistické analýzy. Druhá genetická analýza byla provedena použitím 8 mikrosatelitních lokusů u 26 vzorků entomopatogenních hlístic různých rodů Steinernema. V této práci se poprvé používají mikrosatelitní markery u entomopatogenních hlístic.
Using microsatellite markers in populations of entomopathogenic nematodes of the genus Steinernema
Keywords: genetická analýza; hlístice; Steinernema; statistická analýza; mikrosatelitní marker; genetic analysis; nematode; Steinernema; statistic analysis; microsatellite marker