Modelování a simulace obchodních strategií na finančním trhu - Krupička, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této bakalářské práce je testování obchodních strategií na finančním trhu, pomocí historických dat. V práci je vytvořen model, který testuje konkrétní obchodní strategie pomocí nastroje AnyLogic. Tento model se snaží vyhledávat různé kombinace mezi různými obchodními strategiemi a tím se pokouší nalézt jejich optimální kombinace.
Modeling and simulation of trading strategies in the financial market
Keywords: finanční trhy; obchodní strategie; testování obchodních strategií; model; agent; simulace; financial market; trading strategies; backtesting; model; agent; simulation