Využití tabletu v interaktivním vyučování - Míka, Roman (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití tabletu v interaktivním vyučování. V první kapitole své diplomové práce se věnuji interaktivní výuce. Druhá a třetí kapitola je věnována podrobnému popisu jednotlivých tabletů. Vysvětluji jejich funkce, parametry a technické provedení. Ve čtvrté a páté kapitole popisuji možnosti interaktivních tabulí a také elektronických hlasovacích zařízení pro školní i mimoškolní výuku. V navazující šesté kapitole zjišťuji možnosti propojením tabletu s interaktivní tabulí. V sedmé kapitole popisuji výukové programy a vhodný softwarem pro výuku. Osmá kapitola obsahuje příklady konkrétních vyučovacích hodin za pomoci interaktivních prvků. V deváté se věnuji průzkumu technického vybavení škol a jejich přístupu k interaktivní výuce. V závěru shrnuji, k jakým závěrům a cílům jsem dospěl.
Use of the tablet in an interactive teaching
Keywords: interaktivní vyučování; tablet; interaktivní tabule; elektronické hlasovací zařízení; výukové programy a software; vyučovací hodina; průzkumu technického vybavení škol; interactive teaching; tablet; interactive whiteboards; electronic voting equipment; educational software; lessons; investigates the technical school equipment