Nedeterminované plurálové podměty ve španělských neliterárních textech - Oulehlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat případy výskytu nedeterminovaných plurálových podmětů ve španělských neliterárních textech. Teoretická část práce obsahuje seznámení s používáním určitého a neurčitého členu ve španělštině a prezentuje případy, které jeho použití nevyžadují. Praktická část je zaměřena na analýzu zkoumaného jevu, která byla provedena na základě novinových článků, a výsledky tohoto průzkumu jsou zaneseny do grafů a vzájemně porovnány.
Non-determined plural subjects in Spanish non-literary texts
Keywords: nedeterminované plurálové podměty; člen určitý; člen neurčitý; absence determinantu; indeterminate plural subjects; determinate article; indeterminate article; absence of determinant