Vývoj podmínek výkonu vazby a výkonu trestu ve věznicích a vazebních věznicích České republiky - Horová, Drahomíra (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá porovnáním a zhodnocením vývoje podmínek výkonu vazby a výkonu trestu ve věznicích a vazebních věznicích České republiky s podmínkami z let minulých, ale zejména pokroku v zachovávání práv a lidské důstojnosti vězněných osob.
The development of the conditions of detention and imprisonment in jails and remand prisons Czech Republic
Keywords: vazební věznice; obvinění vazebně stíhaní; odsouzení k výkonu nepodmíněného trestu odnětí svobody; Vězeňská služba České republiky; výkon vazby; výkon trestu.; remand prison; accused in custody; sentenced to perform unconditional imprisonment; the Prison Service of the Czech Republic; detention; and imprisonment.