Český filmový plakát 60. let 20. století a jeho proměny - Frýbová, Josefína (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá filmovými plakáty a jejich dobovým a kulturním kontextem. Vymezuje plakátovou tvorbu a nastiňuje vznik filmového plakátu obecně. Dále se zaměřuje na tvorbu filmových plakátů v šedesátých letech 20. století a na možné inspirační vzory a důvody vzniku autorského pojetí filmových plakátů, z kterého se stal jistý fenomén doby. Druhá část bakalářské práce se zabývá již konkrétními třemi umělci, kteří svým specifickým přístupem tento fenomén ovlivnili.
The Czech movie poster of the sixtieth and its changes
Keywords: Filmový plakát; šedesátá léta 2O. století; Československo; Film poster; sixties of the 20th century; Czechoslovakia