Rozvoj ekoagroturistiky v rámci vybraného regionu (Benešovsko) - Kotová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Analýza současné úrovně rozvoje ekoagroturistiky na Benešovsku. V práci je postupně charakterizován potenciál cestovního ruchu ve vztahu k danému regionu, podrobně představeny vybrané ekologické farmy. Na základě dotazníkového průzkumu byla analyzována situace na ekologických farmách a sledován zájem veřejnosti o venkovskou turistiku, resp. ekoagroturistiku.
Development of ecoagrotourism within the select region (the region of Benešov)
Keywords: venkovská turistika; agroturistika; ekoagroturistika; ekologické zemědělství; ekologická farma; rural tourism; agrotourism; ecoagrotourism; ecological agriculture; ecological farm