Požárně bezpečnostní zařízení a jejich použití ve vazbě na bezpečnost unikajících osob - Vítová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce na téma ''Požárně bezpečnostní zařízení a jejich použití ve vazbě na bezpečnost unikajících osob'' je zaměřena na podání informací veřejnosti o základních druzích požárně bezpečnostních zařízení a specifikaci jejich použití. Tato práce má za cíl poukázat na nízkou vybavenost domácností protipožárními prostředky pro ochranu zdraví i majetku obyvatel. Toho bylo docíleno dotazníkovou akcí aplikovanou na veřejnost a také přezkoumáním statistických údajů od hasičských záchranných sborů, týkajících se počtu úmrtí při požárech v domácnostech. Velmi snadno lze zvýšit pravděpodobnost přežití a snížit následky na zdraví a škody na majetku, instalováním základních druhů požárně bezpečnostních zařízení, na které ve své práci upozorňuji.
Fire control equipment and its emergency use with a view to the safety of escaping people
Keywords: Budovy pro bydlení a ubytování; Hlásiče požáru; Požár; Požárně bezpečnostní zařízení; Přenosný hasicí přístroj; Zplodiny hoření; Buildings for living and accommodation; Fire detectors; Fire; Fire control equipment; Mobile extinguisher; Fouling