Vliv rostlinné dominanty na C:N:P stechiometrii půdní organické hmoty a mikrobiální biomasy v rašelinných smrčinách - Pavlíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce bylo charakterizovat elementární složení a C:N:P stechiometrii půdní organické hmoty a mikrobiální biomasy v rašelinných smrčinách NP Šumava a zjistit, zda jsou ovlivněny přítomností různých rostlinných dominant podrostu rašeliníku, suchopýru a borůvky. Odběry byly provedeny na třech lokalitách na jaře, v létě a na podzim roku 2013. Práce byla součástí projektu financovaného GA ČR.
The influence of a plant dominant on C:N:P stoichiometry of soil organic matter and microbial biomass in peat spruce forests
Keywords: stechiometrie; půdní organická hmota; mikrobiální biomasa; rašelinné smrčiny; stoichiometry; soil organic matter; microbial biomass; spruce swamp forests