Magnetická orientace rypoše obřího a rypoše stříbřitého - Oliveriusová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2008)
Magnetická orientace byla studována na několika druzích hlodavců. Cílem práce bylo prověřit schopnost magnetorecepce u dvou druhů podzemních hlodavců: rypoše obřího a rypoše stříbřitého. Spontánní směrová preference v magnetickém poli byla testována v kruhové aréně.
Magnetic orientation in the giant mole-rat and the silvery mole-rat
Keywords: magnetická orientace; rypoš obří; rypoš stříbřitý; magnetic orientation; giant mole-rat; silvery mole-rat