Skleněný šperk - Folková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Anotace. Ve své dipolomové práci se věnuji tématu skleněný šperk. Zpracovávám tvorbu autorského šperku v Čechách na souboru autorů. Představuji deset českých autorů, keří se zabývají českým skleněným šperkem. Na jejich rozbor používám kombinaci kvantitativní metodu a ubjektivní popis. Mé výsledky jsouzajímavé pro jiných pohled na kvalitu skleněných artefaktů.
Glass Jewellery
Keywords: sklo; šperk; Glass; Jewellery