Návrh multifunkčního webového portálu o geografii jižních Čech pro výukové účely - Remta, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá využitím internetu při výuce regionální geografie. Je zvoleno zájmové území jižních Čech. Cílem práce je navrhnout podobu webových stránek, které by sloužily jako interaktivní studijní materiál pro studenty. Stupeň odbornosti je nastaven tak, aby texty bylo možné aplikovat na středoškolskou výuku. Samotnou tvorbu portálu nutně předchází analýza příbuzných portálů. Výběr zahrnuje takové stránky, které se věnují stejnému zájmovému regionu. Jsou zde hodnocena navolená kritéria jako grafická podoba, obsah či výskyt směrnicových odkazů. Výsledné poznatky slouží k sestrojení optimální konstrukce vlastního portálu.
Project of the multifunctional web for geography of Southbohemian region
Keywords: web; portál; student; pedagog; geografie; web; portal; student; pedagog; geography