Analýza intraurbánní struktury Zlína - Hanzalová, Adriana (Jihočeská univerzita, 2016)
Předložená bakalářská práce analyzuje vnitřní strukturu města Zlína. Na jejím začátku je uskutečněn rozbor a diskuse k literatuře související s problematikou městského prostoru, věnující se přímo Zlínu nebo obecného zaměření. V této části jsou též prezentovány metodologické východiska práce, včetně použitých dat. V první analytické kapitole je představena charakteristika geografického prostředí města, popisující geologické, klimatické a hydrologické podmínky. Popsána je charakteristika obyvatelstva, hospodářství, dopravy a rekreace na území města. V rámci této kapitoly je pozornost věnována i historii Zlína. Klíčovou částí bakalářské práce je analýza prostorové struktury města tj. geneticko-morfologické, funkčně a sociálně-demografické, na základě analýz snímků terénu a dat ze sčítání obyvatelstva. Důležitou součástí práce jsou mapové výstupy zachycující zkoumané území z prostorového hlediska.
Interurban structure analysis of Zlin
Keywords: urbánní geografie; město; vnitřní struktura města; Zlín; urban geography; city; internal structure of the city; Zlin