Analýza trestné činnosti v bankovnictví - Smrčková, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce byla soustředěna na analýzu poškození a opotřebení mincí a bankovek. Bylo zde vymezeno, jaký je mezi pojmy rozdíl a jaké formy existují. Posléze byly analyzovány padělky a napodobeniny. V tabulkách a grafech byly porovnány celkové počty padělků a napodobenin. Stejná analýza byla provedena i na měně Evropské unie. V závěru této části došlo ke srovnání objemu padělků obou měn. V práci byla řešena i problematika skimmingu. V rámci této analýzy byly vymezeny skimmovací nástroje a způsoby jejich použití. Poté došlo ke srovnání počtu případů skimmingu v České republice a v Evropské unii.
The analysis of crime in the banking
Keywords: padělek; napodobenina; skimming; skimmovací nástroj; banknotes; counterfeiting; damage and wear; skimming