Příprava třídy na integraci žáka se zdravotním postižením - Chadtová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se věnuje možnostem zvýšení úspěšnosti integrace žáků se zdravotním postižením do běžných základních škol a to především prostřednictvím přípravy třídního kolektivu na integraci takového žáka. Cílem bakalářské práce bylo navržení metodického materiálu. K vypracování metodického materiálu byla použita data shromážděná pomocí strukturovaného rozhovoru na školách, které byly vytipovány pracovníky speciálně pedagogických center, a kde integrace probíhá velmi úspěšně. Pomocí strukturovaného rozhovoru byla data získána také od samotných pracovníků speciálně pedagogických center. Metodický materiál může sloužit jako pomůcka pro základní školy, které integrují žáky se zdravotním postižením na první stupeň základní školy, jak by při integraci mohly postupovat.
The preparation of a class for the integration of pupil with disability
Keywords: integrace; školská integrace; faktory integrace; integration; school integration; integration factors