Ukrajina jako toponymum a názvosloví historických oblastí ukrajinského státu - Ilkiv, Khrystyna (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na otázku vzniku a použití toponymu ?Ukrajina?. Předkládá základní verze týkající se sporu o tomto slově. Shromažďuje popis a lingvisticko-historickou analýzu toponymů, označujících historické oblasti Ukrajiny jako je např. Halyč, Volyň, Podkarpatská Rus a jiné. Taktéž je v této práci popsán nejen historický vývoj těchto oblastí, ale i postupný teritoriální vznik ukrajinského území.
Ukraine as a toponym and the terminology of historical areas of the State of Ukraine
Keywords: toponymy; Halyč; Volyň; Podolí...; toponyms; Halych; Volhynia...