Umělý a poloumělý výtěr candáta obecného (Stizostedion lucioperca) v kontrolovaných podmínkách chovu ryb - Blecha, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2010)
Candát obecný (Stizostedion lucioperca) patří společně se štikou obecnou (Esox lucius) k hlavním druhům doplňkových ryb chovaných v rybniční akvakultuře. Pro svou velmi vysokou kvalitu masa je i druhem ryby využívaným v gastronomii. K zabezpečení dodávek kvalitních embrií a násadových ryb pro potřeby chovatelů ryb je nutné dokonale zvládnout umělý a popřípadě poloumělý výtěr.
Artificial spawning and semiartificial spawning of pikeperch (Stizostedion lucoperca) in controled conditions for fish farming
Keywords: candát obecný; umělý výtěr; poloumělý výtěr; Supergestran; pikeperch; semi-artificial spawning; artificial spawning; Supergestran