Vliv cestovního ruchu na místní rozvoj ve zvoleném regionu: Sezimovo Ústí - Jircová, Michala (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je stanovit vliv cestovního ruchu na místní rozvoj ve městě Sezimově Ústí. Provést analýzu nabídky a poptávky cestovního ruchu, vymezit multiplikátor cestovního ruchu pro danou oblast a dopady cestovního ruchu na rozpočet obce a na okolní prostředí. Na základě poznatků z provedené situační analýzy a vlastních terénních šetření budou vymezeny dopady cestovního ruchu na zvolený region a navrženy možnosti dalšího rozvoje dané oblasti.
The influence of tourism on local development in the selected region: Sezimovo Ústí
Keywords: město Sezimovo Ústí; cestovní ruch; nabídka a poptávka cestovního ruchu; význam cestovního ruchu; multiplikátor cestovního ruchu; dopady cestovního ruchu na rozpočet obce; dopady cestovního ruchu na okolní prostředí; Sezimovo Ústí; tourism; supply and demand of tourism; importance of tourism; multiplier of tourism; impacts of tourism on the budget of the municipality; impacts of tourism on the surrounding environment