El espaňol en los sms - Klouda, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
Textové zprávy způsobily ve světě španělského jazyka doslova revoluci. Porušováním mluvnických pravidel, které vyvstává především z prostředí španělské mládeže, dochází k posunu hranic spisovného jazyka s jazykem hovorovým a k prudkému nárůstu invencí, zejména v oblasti lexika a ortografie.
The Spanish in the sms
Keywords: Textové zprávy; oblast lexika a ortografie; Textual messages; the field of vocabulary and orthography