Možnosti využití moderního umění ve volnočasových aktivitách - Chaloupková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá možnostmi využití moderního umění ve volném čase. Teoretická část charakterizuje pedagogické koncepce Bauhausu, Paula Kleea a Wassily Kandinskeho. Zabývá se problematikou vnímání uměleckého díla a vývojem a současnou situací umělecké výchovy na školách, ale i v rámci volného času. Praktická část využívá tyto teoretické poznatky a aplikuje je do praxe. Pro lepší orientaci je projekt rozdělen do dvou oddílů. Cílem prvního je aplikace integrální metody v umělecké výchově. Druhý se orientuje na práci s elementárními výrazovými prostředky.
The Possibilities To Use Modern Art In The Leisure Time Activities
Keywords: Bauhaus; Paul Klee; Wassily Kandinsky; výchova uměním; výtvarná výchova na školách; umění ve volném čase; integrace výtvarného umění; práce s výrazovými prostředky; Bauhaus; Paul Klee; Wassily Kandinsky; education with the arts; art objects at schools; art in the leisure time; integration of plastic arts and painting; work with the expressive means