Analýza zaměstnanosti ve venkovském prostoru - případová studie obce Ševětín - Šťastná, Adéla (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce analyzuje venkovský prostor z hlediska zaměstnanosti, rozebírá podnikatelskou strukturu a hodnotí celkovou situaci obyvatel. Pro sběr dat je využito studium dokumentů, statistik, rozhovory s vybranými klíčovými osobnostmi a anketa pro veřejnost. Práce je zaměřená na Českobudějovický okres, konkrétně na obec Ševětín.
Analysis of employment in rural area - case study of the Ševětín village
Keywords: Zaměstnanost; venkov; podnik; zemědělství; obyvatelstvo; kraj jižní Čechy; Českobudějovický okres; Ševětín; Employment; countryside; business; agriculture; population; region jižní Čechy; district České Budějovice; Ševětín