Život a dílo blahoslaveného Hyacinta Maria Cormiera OP a jeho vztah k českým zemím - Škoda, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
V této práci je stručně popsán život a dílo H.M. Cormiera OP. Dále je zde popsán zázrak uzdravení, na jehož základu byl tento dominikán blahořečen. Konečně je zde krátce pojednáno o úctě k tomuto světci v Čechách dnes. Obsah práce se pohybuje v několika historických obdobích. Jednotícím motivem však zůstává postava H.M. Cormiera.
The Life and Work of Beatified Hyacint Maria Cormier OP and His Relationship to Czech Lands
Keywords: dominikáni; internační tábor; světec; zázrak; Dominicans; internment camp; saint; miracle