VÝUKA ZÁKLADŮ NĚMECKÉHO JAZYKA V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ - Tomášková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Téma, které jsem si vybrala pro svou bakalářskou práci, je velice aktuální, protože ve stále více mateřských školách se učí cizí (německý) jazyk. Dítě má dnes možnost se vzdělávat v cizím jazyce již od raného dětství, a to pomocí hry v mateřské škole. Ve své bakalářské práci se zaměřím především na cíle, obsah a metody rané výuky německého jazyka. Představím zde i zvukovou stránku jazyka, protože předškolní děti neumějí ještě ani psát, ani číst a jejich výuka je tedy úplně závislá na tom, co odposlouchají od učitele. V praktické části popíši, jakým způsobem jsem učila německý jazyk v mateřské škole na Nových Hradech.
EDUCATION OF THE PRIMER GERMANY LANGUAGE IN PRE-SCHOOL LEARNING
Keywords: cíle výuky německého jazyka; metody výuky německého jazyka; zvuková stránka německého jazyka; mateřská škola; raná výuka cizího jazyka; kindergarten; methods of the early education; German language; pre-school children