Dvojí tvář Ivy Procházkové - Ťoupalová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce na téma Dvojí tvář Ivy Procházkové ukazuje specifický přínos prozaické tvorby Ivy Procházkové v literatuře jak u nás, tak v zahraničí. Ve své práci jsem se zaměřila na její tvorbu především pro děti a mládeţ určenou dětem mladšího a staršího školního věku. Analýza a interpretace vybraných děl je zaloţena na subjektivním čtenářském proţitku. Dále se věnuji rozboru specifických prvk?, kterými se Iva Procházková ve svých dílech řídí, a které se v její tvorbě stále prolínají.
Double Face of Iva Procházková