Analýza učebnic matematiky pro střední školy zabývající se vybranými funkcemi - Boudová, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je porovnat vybrané učebnice matematiky, které se zabývají vybranými funkcemi na středoškolské úrovni. Na základě rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia bude zkoumáno, zdali učebnice splňují požadavky pro výuku dané oblasti matematiky. Prostřednictvím ukazatele rovnoměrnosti učiva bude provedena analýza rozsahu, díky které bude zjištěno rozložení učiva v rámci jednotlivých učebnic, a pomocí měření didaktické vybavenosti učebnic budou učebnice analyzovány a kvantitativně hodnoceny. Přínosem tohoto výzkumu bude ohodnocení zpracování vybraných učebnic poukazující na jejich kvalitu.
Analysis od mathematics textbooks for upper secondary education in specialization of selected functions
Keywords: Učebnice; matematika; funkce; střední škola; rámcové vzdělávací programy; rozsah textu; analýza didaktické vybavenosti; Textbooks; mathematics; functions; high school; Framework Education Programme; text range; analysis of didactical proficiency