Význam volně žijících a chovaných ptáků v přenosu zoonotických druhů kryptosporidií a mikrosporidií - Grym, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá významem volně žijících a chovaných ptáků v přenosu zoonotických druhů kryptosporidií a mikrosporidií. Na základě podrobné literární rešerše navrhuje další možné směry výzkumu.
The role of free living birds and poultry in the environmental dissemination of human pathogenic Cryptosporidium spp and microsporidia
Keywords: mikrosporidie; kryptosporidie; pták; člověk; epidemie; mikrosporidióza; kryptosporidióza; microsporidia; cryptosporidia; bird; man; epidemic; microsporidiosis; cryptosporidiosis