English Vulgarisms in internet communication/Anglické vulgarismy v internetové komunikaci - Kříž, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá užitím vulgarismů v komunikaci anglicky mluvícího internetu. Internet je specifický svým velmi dynamickým prostředím, a tudíž i mnoha způsoby komunikace. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu "taboo language" a jeho typologií. V rámci této části je bližší pozornost věnována vulgarismům. Závěr teoretické části se zabývá přiblížením specifik internetové komunikace. Praktická část obsahuje popis zkoumaných stránek a následně obsahuje samotný výzkum a rozbor internetového jazyka na vybraných internetových stránkách. Sesbíraná data jsou podrobena analýze pomocí korpusového softwaru #LancsBox. Data jsou poté vložena do přehledných tabulek a grafů, které znázorňují nejčastěji používané výrazy a jejich počty. Analyzované stránky jsou na závěr porovnány co se týče frekvence užívání vulgárních výrazů. Práce zkoumá, kdy se vulgární výrazy na internetu používají, a zda-li se používají více než v mimo něj.
English Vulgarisms in internet communication
Keywords: internet; vulgarismy; Reddit; Twitch; on-line forum; live-streaming; internet; vulgarisms; Reddit; Twitch; on-line forum; live-streaming