Využití Evropského fondu regionálního rozvoje pro realizaci Regionálního operačního programu pro NUTS III. Jihočeského kraje - Fousková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce je analyzovat oblasti (regionu NUTS III Jihočeského kraje) u kterých bude možno využít opatření pro finanční prostředky na vybraná opatření Evropského fondu regionálního rozvoje (ERDF). Součástí tohoto cíle je zjištění, jaká je míra využívání prostředků z tohoto fondu ve srovnání s ostatními fondy a co je ovlivňuje a také poukázat na změny vzniklé v novém programovacím období 2007 - 2013. Pro popis možností a podmínek a podmínek v Jihočeském kraji o dotaci Evropského fondu regionálního rozvoje (ERDF) v programovacím období 2007 -2013 je stanoveno několik faktorů. Výsledné podmínky jsou syntézou faktorů jako je legislativa EU a strukturálních fondů, principy regionální politiky, nové nástroje regionální politiky a charakteristika cílů strukturální a regionální politiky v novém programovacím období 2007-2013.
USAGE OF FINANCIAL RESOURCES FROM THE EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND (ERDF) FOR REALIZATION REGIONAL OPERATION PROGRAME FOR NUTS III. IN THE SOUTH BOHEMIA REGION
Keywords: STRUKTURÁLNÍ POLITIKA; EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE; JIHOČESKÝ KRAJ; STRUKTURÁLNÍ FONDY; PROJEKT; EUROPEAN RESOURCES; EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND (ERDF); SOUTH BOHEMIA; STRUCTURAL FUND; PROJECT