Extremismus v AČR - Repko, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je orientovat se v problematice extremismu a souvisejících fenoménech v Armádě České republiky. V teoretické části se autor věnuje základním pojmům, rozdělením, historií a v neposlední řadě nebezpečností a důležitostí informovat o tomto problému. V praktické části bude provedena sonda do znalostí příslušníků AČR z vybraných útvarů. V praktické části zprvu definuje použitou metodu, dále pak zpracovává cíle a hypotézu výzkumu. Poté popisuje realizaci výzkumu, který probíhal u 25. protiletadlové raketové brigády ve Strakonicích. V závěru práce se ověřují stanovené hypotézy.
Extremism in the Czech Armed Forces
Keywords: extremismus; pravicový extremismus; nacionalismus; fašismus; nacismus; ultrapravice; Armáda České republiky; extremism; rightwing extremism; nationalism; fascism; Nazism; far right; Army of the Czech Republic