Úloha učitele odborného výcviku na střední odborné škole - Suchánková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
V této bakalářské práci se zabývám úlohou učitele odborného výcviku, všemi prvky, které jsou potřebné a důležité pro vykonávání této profese. Poukazuji především na učitele a jeho působení ve výchovně-vzdělávacím procesu. V teoretické části věnuji pozornost charakteristice didaktiky a její projekce do úlohy učitele odbodného výcviku. Nastiňuji roli učitele jeho dovednosti a kompetence. Poukazuji také na organizační formy, výukové metody a materiálně didaktické pomůcky. Těžištěm bakalářské práce je její praktická část, která zahrnuje samotný průběh učebního dne, sebehodnocení učitele a řízené rozhovory se žáky pro zjištění kvality učebního dne. Tyto informace mohou sloužit pro učitele odborných předmětů ke zkvalitnění učebních dnů.
The Role of the Teacher of Professional Training at a Secondary Vocational Schoul
Keywords: Výchovně-vzdělávací proces; učitel odborného výcviku; učební den; žák.; Educational process; teacher training; instructional day; student.