Terénní výuka ekologické problematiky na gymnáziu s využitím badatelsky orientovaného vyučování - Kuchařová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
V diplomové práci byly navrženy úlohy pro terénní výuku ekologické problematiky s využitím badatelsky orientovaného vyučování. Pro modelové úlohy bylo zvoleno šest stěžejních témat, a to problematika společenstva mravenců a jejich role v ekosystémech, mezidruhových vztahů mezi organismy, potravních vztahů mezi organismy, adaptace živočichů v závislosti na prostředí, adaptace na různé potravní niky a oběh vody v přírodě.
Inquiry-based education, constructivism, ecology, model tasks
Keywords: badatelsky orientované vyučování; konstruktivismus; ekologie; modelové úlohy; Inquiry-based education; constructivism; ecology; model tasks