Multiplatformní aplikace - Tuháček, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá multiplatformním programováním. Po obecném teoretickém úvodu do problematiky multiplatformního programování se blíže věnuje projektu Mono. Uvádí přehled vývojových prostředí a dalších nástrojů, se kterými lze při vývoji pracovat a pojednává o některých jejich omezeních. Práce dále porovnává dostupné nástroje pro tvorbu grafického uživatelského rozhraní a nakonec uvádí sadu doporučení pro programátory multiplatformních aplikací.
Cross-Platform Applications