Procesy sequestrace půdního uhlíku na rekultivovaných plochách Velké podkrušnohorské výsypky - Kobesová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo na základě odebraných vzorků z daných lokalit zjistit procesy sequestrace půdního uhlíku na rekultivovaných plochách Velké podkrušnohorské výsypky a výsledky zhodnotit v návaznosti na fyzikálně chemické vlastnosti půd. V odebraných vzorcích bylo měřeno množství půdního uhlíku a byl proveden rozbor základních fyzikálně chemických parametrů půdy. Největší koncentrace půdního uhlíku byla naměřena v olšových porostech.
Processes of soil carbon sequestration on reclaimed areas of the Podkrušnohorská dump.
Keywords: půdní organická hmota; Podkrušnohorská výsypka; sequestrace; zásoba uhlíku; soil organic matter; Podkrušnohorská dump; sequestration; carbon pool