Místní Agenda 21 (v rámci České republiky) - Doupovcová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se věnuje problematice trvale udržitelného rozvoje a programu místní Agenda 21 v obecném přehledu i v konkrétních podmínkách České republiky. Teoretická část je zaměřena na dokumenty, instituce a principy udržitelného rozvoje a také na obecné informace o místní Agendě 21. Je zde definován pojem udržitelný rozvoj, jeho základní pilíře a také kritéria místní Agendy 21. Praktická část práce analyzuje a následně zhodnocuje a porovnává vybraný indikátor udržitelného rozvoje. Na základě výsledků jsou samostatně porovnávány 2 obce v Jihočeském kraji. Součástí práce jsou přílohy pro doplnění informací.
The local Agenda 21 (within the Czech republic)
Keywords: trvale udržitelný rozvoj; místní Agenda 21; pilíře udržitelného rozvoje; principy udržitelného rozvoje; kritéria místní Agendy 21; sustainable development; local Agenda 21; sustainable development pillars; sustainable development principles; local Agenda 21 standards