Analýza užitkových vlastností základního stáda prasnic - Leskovská, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na rozbor produkčních a reprodukčních ukazatelů základního stáda prasnic v družstvu Agra Březnice u Bechyně za roky 2010 a 2011. Práce sleduje úroveň jednotlivých ukazatelů v plemenném jádře nukleového chovu, jakožto i v nukleovém chovu jako celku a v rozmnožovacím chovu. U plemene bílé ušlechtilé otcovská linie byla zaměřena pozornost na reprodukční znaky, výsledky vlastní užitkovosti a výsledky unifikované testace. U prasnic z rozmnožovacího chovu byla zaměřena pozornost na reprodukční znaky při produkci kříženek české bílé ušlechtilé otcovská linie x česká landrase.
Analyze utility of the basic herd of sows
Keywords: prasnice; užitkovost; plodnost; mezidobí; výška hřbetního tuku; podíl libového masa; průměrný denní přírůstek; sow; utility; fertility; length of iterim; average backfat thickness; lean meat; average daily gain