Využití finančních prostředků z fondů EU a veřejných rozpočtů pro vybudování a rekonstrukci dětských hřišť v Jihočeském kraji - Dvořáková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce hodnotí využití finančních prostředků z fondů EU a veřejných rozpočtů čerpaných na výstavbu a rekonstrukci dětských hřišť v Jihočeském kraji v letech 2007-2013. Cílem práce je zanalyzovat jak byly finanční zdroje z fondů EU a veřejných rozpočtů využity a jaký to mělo dopad na rozvoj Jihočeského kraje. V práci jsou popsány realizované projekty výstavby a rekonstrukcí dětských hřišť v Jihočeském kraji v letech 2007-2013. Provedena je komparativní analýza jednotlivých poskytovatelů dotací z pohledu jejich přínosu pro rozvoj regionu a analýza využití finančních prostředků z fondů EU a veřejných rozpočtů na výstavbu a rekonstrukci dětských hřišť v Jihočeském kraji v letech 2007-2013. Posouzeno je zda jsou podpořené projekty v souladu s vytyčenými strategickými cíli Jihočeského kraje pro roky 2007-2013. Na závěr práce jsou uvedena doporučení pro budoucí rozvoj potenciálu Jihočeského kraje v období 2014-2020 z pohledu financování projektů podporujících kvalitní a dostupné volnočasového vyžití obyvatel kraje.
Use of funds from the EU founds and public budgets for the playground building and reconstruction in the South Bohemia Region
Keywords: Dětské hřiště; Jihočeský kraj; fondy EU; veřejné rozpočty; strategické plánování; Playground; South Bohemia Region; EU Funds; Public Budget; Strategic planning