Řízení rozvoje cestovního ruchu v Jihočeském kraji - Novotná, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na zjištění současného stavu řízení a organizace cestovního ruchu na území Jihočeského kraje a na zjištění aktuální nabídky produktů cestovního ruchu v kontextu s rozvojem destinačních managementů a marketingu. Teoretická část vymezuje použitou teorii, vztahující se k řešenému tématu. Primární data byla získána z řízených rozhovorů vedených s produktovými manažery jihočeských turistických oblastí a dále z rozhovoru s ředitelem Jihočeské centrály cestovního ruchu. Sekundární data byla čerpána z webových stránek jednotlivých turistických oblastí, dále z webu www.jiznicechy.cz a z mnoha prospektů. V praktické části byla organizace řízení cestovního ruchu aplikovaná v České republice komparována s organizací ve vybraných zahraničních destinacích. Stejně jako zde byla provedena analýza jednotlivých turistických oblastí. Na základě provedených analýz a primárního výzkumu byla navržena opatření a doporučení pro podporu rozvoje destinačního managementu a zvýšení konkurenceschopnosti Jihočeského kraje.
Management of tourism development in the South Bohemian Region
Keywords: Cestovní ruch; destinace; destinační management; turistická oblast; Jihočeská centrála cestovního ruchu; Jihočeský kraj; Tourism; destination; destination management; tourist area; South Bohemian Tourism Authority; South Bohemian Region