Masivní streaming - Krlín, Eduard (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice zobrazování videa na internetu pomocí technologie zvané streaming. Práce je zaměřena především na možnost nasazení této technologie v masovém prostředí v České republice. Již nyní používá streaming velké množství uživatelů, ale stále se nedá hovořit o masivním používaní. Práce obsahuje informace o aktuálně provozovaném streamingovém vysílání a zjišťuje možnost rozšíření tohoto vysílání řádově mezi statisíce uživatelů v České republice. Praktická část práce obsahuje výzkumný projekt, jehož cílem je analýza současného používání IPTV a zjištění zájmu uživatelů o tuto službu. Dále jsou provedeny případové studie IPTV vysílání u dvou českých providerů.
Mass streaming