Rozdíly ve využívání didaktické hry ve školních družinách ve městě a na vesnici - Páralová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá využíváním didaktické hry ve školních družinách. Cílem práce je nalézt rozdíly ve využívání didaktické hry ve školních družinách vzhledem k podmínkám života ve městě a na vesnici. Nejdříve je vymezen pojem hra, didaktická hra, znaky a vlastnosti her, je popsána typologie her a prostředí, ve kterém se hra uskutečňuje. Dále je zpracován volný čas mládeže, jeho funkce. Přiblíženo je i město, vesnice a vliv lokálního prostředí. Následně jsou rozpracována zařízení pro volný čas dětí a mládeže, je vysvětlen pojem školní družina a školní klub. Práce zahrnuje výzkum, který proběhl formou dotazníku, který anonymně zodpověděly vychovatelky ze školních družin.
Differences in the use of educational games in after-school clubs in town and village
Keywords: hra; školní družina; volný čas; game; after-school club; leisure time