Porovnání žacích strojů ŽTR Pelhřimov 164 a Krone R320 - Vokáč, Martin (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním dvou vybraných žacích strojů ŽTR Pelhřimov 164 a Krone EasyCut R320 určených pro sklizeň trvale travních porostů. Mezi hlavní faktory, jež budou v této práci posuzovány, patří ekonomická stránka, výkonnost a spotřeba pohonných hmot. Porovnání bude simulováno na třech typech podnicích o rozloze 21,3, 170 a 1 700 hektarů. Výsledné náklady spjaté se sečením budou následně přepočteny na 1 tunu hmoty.
Comparison of ŽTR Pelhřimov 164 and Krone R320 mowers
Keywords: ekonomické náklady; výkonnost; píce; spotřeba pohonných hmot; porost; economic costs; performance; forage; consumption of fuel; growt