Analýza hospodaření vybrané školy se zaměřením na zdroje financování - Gregorová, Ivona (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je analyzovat hospodaření vybrané školy, její finanční situaci a navrhnout možnosti ke zlepšení situace. Dále určuje dopady reformy financování regionálního školství na vybranou školu. Práce se také zabývá postavením neziskových organizací ve školství a financováním škol. Vybraná škola si přála zůstat v anonymitě. Analýza hospodaření je provedena mezi roky 2014 - 2018 na základě účetních výkazů a interních materiálů vybrané školy. Je přitom využita horizontální analýza, vertikální analýza, finanční analýza pro municipální firmy. Práce je zaměřena na zdroje financování, takže ty jsou analyzovány vice do detailu. Na základě analýz bylo zjištěno, že vybraná škola hospodařila dobře s výjimkou roku 2018.
Economy Analysis of a selected School with a Focus on Financing Sources
Keywords: neziskové organizace ve školství; financování základních škol; municipální organizace; reforma financování škol; non-profit organizations in a school system; financing primary schools; municipal organizations; school finance reform