Návrh projektu rozvoje cestovního ruchu ve vybrané oblasti Třeboňska - Nedvěd, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo vypracování studie proveditelnosti. Tato studie byla zadáním vymezena na cestovní ruch s lokalizací na oblast Třeboňska. Dílčími cíly práce bylo identifikovat příležitosti na trhu cestovního ruchu na Třeboňsku, určit optimální technické a majetkové zajištění projektu a vymezení variant finančního zajištění projektu. Příležitosti na trhu cestovního ruchu na Třeboňsku byly stanoveny na základě průzkumu trhu pomocí dotazníkového šetření, které bylo prováděno v bakalářské práci. Na základě uvedených analýz bylo rozhodnuto o vhodném produktu cestovního ruchu. Tím je poskytování služby vyhlídkových letů horkovzdušným balónem. Variantami finančního zajištění projektu jsou dotace z Jihočeského kraje pro malé a střední podniky, případně dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad na období 2007-2013, případně je možné zajistit spolupráci se sponzorem
The proposal of tourism development project in selected part of Třeboň region
Keywords: Cestovní ruch; Třeboňsko; projektový management; horkovzdušné balóny; Tourism; Trebon region; project management; hot air balloons.